Nyköping vill köpa tillbaka vattendomarna

Nu ska Nyköpings Kommun köpa tillbaka vattendomarna från Vattennfall! Äntligen! Mycket hårt jobb har genomförts av oss i Nyköpings Forspaddlare i samarbete med bland annat Sportfiskeförbundet med flera, men framför allt har Patrik Holmer och jag funnits med hela vägen och lobbat för Nyköpings framtida forspaddling i Nyköpingsån. Under våren fanns vi båda med och presenterade visionen av Nyköpingsån inför stadshusets alla partier. Nu kanske det ger utdelning.

Skulle kommun köpa tillbaka domarna så är det med intresse för att förbättra fisketurism och paddlingsturism, men först ska kommun köpa vattendomarna.

Visionen bygger på att ta bort kraftverken och göra Nyköpingsån levande. Detta ska förbättra fisket och fiskelivet. Sportfiskeförbundet har uppskattat fisketurism till ett värde av 80 milj.kr/år i Nyköping, vilket vore ett otroligt lyft för Nyköping.

I samarbeta med detta projekt ska forspaddlingen förbättras. Periodforsens fallhöjd ska fördelas ut så att bättre Kanotslalom, Freestyle & Störtlopp kan genomföras. Visionen bygger också på att förverkliga Scandinavian White Water Centre uppe i Harg. En konstgjord fors med 6,4m fallhöjd.

Ni blickar vi framåt och tar ett steg i taget!
http://www.sn.se/nyheter/nykoping/1.1965825

Kommentarer

Populära inlägg