Viva la France

... eller No parle Francais är väl en mer passande rubrik, för det är i stort sett det som jag säger mest här i Frankrike. Dock har jag precis lärt mig via google translate att det heter "je ne parle pas francais", rätta mig gärna nu så slipper jag dras med att ständigt dumförklaras i sju veckor till. Hur som helst så går ju franskan utmärkt bra och paddlingen som tur är dessto bättre. Vi paddla  första passet idag på den naturliga banan som ligger centralt mitt i stan. Gratis paddling är god paddling och det tycks vara livsfilosofin här i baguetternas land. Efter lite research har vi lärt oss att det finns sammanlagt fyra slalombanor i en 10mils radie varav två ligger inom 1500m från vår lägenhet, varav 3 är konstgjorda, varav en är riktigt cool och stor (Pau stadium) och varav 3 är gratis att paddla på. En riktigt trevlig överaskning. Den stora banan i Pau har lite julstädning och öppnar inte förrens om några dagar, 2 jan, så tills vidare får vi nöja oss med dem andra tre... Vi överlever.

Hur som helst har vi sovit första natten här i Pau nu och livet är gott. 300mils körning var väl kanske inte det roligaste jag gjort, men autobahn är rätt smidigt ändå. Lägenheterna är sjyssta, men mycket tack vare att hyresvärden är så rackarns trevlig har detta boende blivit ännu bättre. Linor har spänts upp för torkning av paddelkläder. Lägenheterna har möblerats om och bonats in ordentligt efter vårat behag. Vi har nu en lägenhet där vi sköter matlagningen och där vi äter och en där det finns lite mer plats. Jag vågar knappt skriva hur bortskämda vi är med sängplatser. Kanoterna har vi på klubben där vi tränade idag och folket där verkar riktigt lätta att ha och göra med så allting bådar gott för ett underbart, kvalitativt, smidigt träningsläger här i södra Frankrike.

Imorn ska vi åka och hämta Isak Öhrströms flickvän Julia på flygplatsen i Biarritz. När vi ändå är där ska vi prova på surf med kanoterna. Det är lite skräckblandad förtjusning här just nu. Vi får se hur det urartar sig, för det lär det väl göra...

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg