Företagsamhet

För att inte fylla på med ett något uttråkande standardiserat inlägg: Träningen går fortsatt bra! ska jag istället tala om något som färgat min vecka annorlunda än det rutinmässiga. Företagsamhet! Jag ska förbli förespråkaren av ett entreprenöriellt elitsatsande och veckan som varit är ännu ett bevis på detta.

EKO Vågen är det nya häftiga projektet! Att minska svinnet i skolor är ett stort bekymmer och en stor affär. Varje elev slänger i snitt mat för lite mer än 1kr/dag. 185 skoldagar och 1,4 miljoner elever inom gymnasieskolor och grundskolor senare så adderas summan rätt kraftigt ihop. Dessutom kan man dubblera summan så får man fram det totala svinnet i skolköken. Tänk om man kom på ett sätt att ta bort svinnet i skolorna och spara pengarna till något annat?

Det var min frågeställning för ett år sedan. Sedan dess har en tjänst framträtt och är nu under testning ute LIVE på skolor. I måndags drog vi igång med en skola lokalt i Nyköping, i onsdags med en till, fler är på gång.

Att ta bort svinnet vore övermäktigt! Det kanske går, vi får se, men som affärsidé siktar vi på 80% mindre på tallrikssvinnet. Det innebär en besparing på närmare 259milj.kr ute bland svenska skolor. För en skola på närmare 500 elever en besparing på 74tkr. Det bir mycket pengar.

Än så länge har eleverna inte fått testa hela produkten. Vi dokumenterar varje moment för att kunna räkna på vilka delar som är framgångsnycklarna i tjänsten. Men spännande är det minst sagt! Resultatet har redan börjat märkas. Det ska bli häftigt att leda den här resan mot ett mer aktivt Sverige!

Tack vare stöd från ALMI har projektet slipats ännu lite vassare och senast igår så har vi en leverantör klar som kommer erbjuda ett fantastiskt komplement till tjänsten!

Är du nyfiken, så kommer du få vänta på detaljerna! Men, och med ett stort MEN, fungerar det här... WOW!

Det här är i alla fall huvudanledningen till att jag valt att stanna hemma den här vintern och träna, om man nu råkar ha frågat sig detta...?

...åter till konditionsträning på hälsomagasinet.

Kommentarer

Populära inlägg